Szombat délután a SAM Komárom telephelyén kiselejtezett vasúti ciszternás kocsikat szedtek szét egy vashulladékkal foglalkozó cég emberei. A munkavégzés közben erős robbanás történt, egy személyt súlyos sérülésekkel mentőhelikopterrel szállították az érsekújvári kórházba.

Az egykori hajógyár telephelyén a ciszternás kocsiról vágták le a csavarokat. „A házon dolgoztunk, az építkezési anyagot hordtuk be az udvarra, amikor egyszer csak erős robbanást hallottunk. Megkérdeztem a kollégámat, hogy nem-e a ciszterna robbant fel,” mondta a noviny.sk-nak Fügedi Jenő szemtanú.

A hajógyár mólóján korábban kiselejtezett ciszternákat állítottak le. Azokat egy külső cég emberei szedték szét, mely vashulladék selejtezésével foglalkozott. Tulajdonosát a portál nem tudta elérni, így arra vonatkozóan sincsenek információk, hogy hány ember dolgozott a helyszínen a robbanás pillanatában.

 

Mentőhelikopter vitte el a sérültet

 

  hirdetes_300x300   

Ezt követően füstöt észleltem a ciszterna fölött. Egy ember belenézett a ciszternába, majd jöttek a mentők, rendőrök, tűzoltók,” tette hozzá a szemtanú. A robbanás hulláma olyan erős volt, hogy szinte félredobta az illetőt, több sérülést is szenvedett.

 

Az alig néhány száz méterre található mentők szinte azonnal a helyszínen voltak, a sérültet mentőhelikopterrel vitték kórházba.

 

Súlyos sérülések

 

A férfinek a medencecsontja és a hátgerince is megsérült,” tájékoztatott a mentőszolgálat szóvívője, Boris Chmel.

 

Egyelőre nem tudni, mi volt az eredetileg gázszállításra szolgáló ciszternákban.

 

noviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!