A pozsonyi alvilág fejének tartott Róbert Lališ, azaz Kýbel (Vödör), akit 2015-ben – ahogy arról mi is beszámoltunk, szigorú biztonsági intézkedések közepette szállították Kölnből Szlovákiába, a Legfelsőbb Bíróság döntése értelmében vizsgálati fogságban marad.

 

Erről kedden döntött a Legfelsőbb Bíróság, elutasítva Lališ ügyvédjének fellebbezését.

 

Vödört legalább 11 rendbeli gyilkossággal és más bűntényekkel gyanusítják. A Speciális Bíróság attól tart, elszökhet, és befolyásolhatja a szentanúkat, valamint további bűncselekményeket követhet el, ezért helyezte vizsgálati fogságba.

 hirdetes_810x300  

 

Maffia volt, van és lesz. Csak az emberek, a taktika és a módszerek változnak. Úgy, ahogy a maffiának szüksége van a politikusokra, ugyanúgy egyes politikusoknak is szükségük van a maffiára” – olvasd el cikkünket Mikuláš Černák, a szlovák alvilág fejének nemrég megjelent könyvéről.

 

A szlovák alvilág egyik meghatározó alakját Németországban fogták el idén októberben. A maffia pozsonyi ágának vezérét három év szökésben eltöltött idő után egy kölni edzőteremben kapcsolták le.

 

Kölnben egy cseh rendszámú, brünni jelzésű barna Renault Clioval közlekedett.

 

Hazaszállítása repülőgéppel, különlegesen szigorú biztonsági intézkedések mellett történt. A besztercebányai reptérről rendőrhelikopter, kommandósok és rendőrségi terepjárók biztosította útját a börtönbe.

Lališ életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat.

 

SME.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!