A Jaguar Land Rover cég 1,5 milliárd euróból tervezi felépíteni nyitrai gyárát. De érkezhetnek még további beruházók is.

 

A Jaguar tervezett beruházása vonzóvá tette a nyitrai ipari parkot. Minden valószínűség szerint egy újabb beruházó érkezhet.

 

A célegyenesben vagyunk, már csak a szerződések aláírása van hátra. A megegyezés értelmében nem fedhetjük fel a beruházó nevét. 200-300 új, közvetlen munkahellyel, és 1100-1300 közvetetten létrejövő, új munkahellyel lehet számolni

 

– informált Viktor Stormček stratégiai parkokért felelős kormánymegbízott, aki szerint a cég 100 millió eurós befektetéssel számol.

 

 hirdetes_810x300  

Elmondása szerint egy nemzetközi cégről van szó, mely Nyitrán akarja megkezdeni szlovákiai működését. Nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy a cég később terjeszkedni fog.

 

A Jaguar Land Rover gyár építkezési területének előkészítése a tervezett ütemben halad.

 

Az ipari parkban létrehoznak egy képzési és szolgáltató központot is, melynek egyik részét a Jaguar Land Rover fogja használni, másik részét pedig a Nyitra Megyei Önkormányzat és Nyitra városa fogja kihasználni alkalmazottai továbbképzésére.

 

Jól haladnak az előkészületek

 

Az infrastrukturális fejlesztések a tervezett ütemben haladnak. Az új vasúti terminál megépítésére kiírt pályázat a végéhez közeledik. Az építkezést nyáron kellene elkezdeni.

 

Az ipari parkban a mentőegységekkel együttműködve létrehoznak egy integrált szolgáltató központot, és  tervek szerint 2018-ban el kell készülni a Dražovce-t (Zobordarázs) elkerülő útnak is.

 

A Jaguar Land Rover gyár építését az idei év első felében kezdik meg. Robert Fico miniszterelnök februárban elmondta, hogy a tervezett 1,5 milliárt értékű beruházás összege még növekedhet.

 

A megaberuházásnak köszönhetően 3000 új munkahely jön létre. Ezen felül további 15 000 új munkahely létesülhet közvetett módon a cég beszállítóinál.

 

A gyártás megkezdését 2018-ra tervezik.

 

forrás: aktuality.sk

nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!