Dušan Muňko, a Szociális Biztosító (Socpoist) vezetője idén nyáron hivatali ideje lejártával távozik az intézmény éléről. A 71 éves tisztviselő azonban nagy valószínűséggel még távozása előtt aláírja azt a szerződést, ami 71 millió euró értékben vásárol információs rendszert a Socpoist számára.

 

A DenníkN információi szerint visszavonulása után helyét Ľubomír Vážny, korábbi közlekedésügyi miniszter veheti át.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a több mint 70 milliós projekt körül nincs minden rendben. A közbeszerzési eljárás gyakorlatilag három hosszú éven át folyt, a nyertest nem sokkal a választások után hozták nyilvánosságra. A projekt hatástanulmányait senki sem látta eddig, ezért kétséges, hogy a rendszer pozitív hozadékai arányban vannak a megvalósítás költségeivel.

 

 hirdetes_400x285  

A hatástanulmányokat egyébként a Robert Kaliňák által vezetett belügyminisztérium illetékes bizottságának kell jóváhagynia. Sajtóértesülések szerint a bizottság már vizsgálja a tervezetet hét másik projekt dokumentációjával együtt.

 

A hatástanulmányt és a megvalósíthatósági tanulmányt arra hivatkozva nem hozták nyilvánosságra, hogy üzleti titoktartás szempontjából érzékeny adatokat tartalmaznak.

 

Még mindig kérdéses, hogy a projekt finanszírozható-e EU-s forrásokból, mivel a közbeszerzési tendert még az előző programozási időszak alatt írták ki. Ha nem, akkor az állam saját forrásokból lesz kénytelen állni a költségeket.

 

DennikN.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

 

Kapcsolódó cikkek: 

 

Újabb túlárazott IT-közbeszerzés, ezúttal a Szociális Biztosítónál

 

Több pénzt tudott beszedni a Szociális Biztosító

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!