Bár a miniszterelnök az elmúlt napokban azt hangoztatta, hogy Robert Kaliňák személyével az uniós honatyáknak nincs problémája, az Európai Parlament frakcióvezetői rá akarnak kérdezni a kormányfőnél a Bašternák-ügy kapcsán kirobban botrányra.

 

Ivan Štefanec (KDH, EĽS) európai parlamenti képviselő szerint a belügyminiszter körül kialakult agónia már Brüsszelben is rezonál, ezért több EP-képviselő és frakcióvezető szeretné, ha Robert Fico személyesen adna magyarázatot a helyzetre. Ezt akkor ejtenék meg, mikor a kormányfő Szlovákia EU-elnökségének prioritásait prezentálja az EP ülésén.

 

„Az egyik fő prioritása Szlovákia soros EU-elnökségének az Európa Tanácsban az adóelkerülés elleni harc. Ha olyan emberek fogják ezt a feladatkört képviselni, akik közül az egyik egy kiterjedt áfacsalással gyanúsított személytől bérel lakást, a másik pedig ezt a bűntényt feltehetően fedezte, az a gyanú és a bizalmatlanság árnyékát vetheti a javaslatainkra és működésünkre. Aggaszt, hogy azoknak az embereknek a munkáját degradálják ezzel, akik az elnökséget előkészítették, de Robert Ficonak muszáj lesz megmagyaráznia és alátámasztania saját vagyoni hátterét és viszonyait. Információim szerint többen közvetlenül rá fognak tőle kérdezni“, mondta Štefanec.

 

  hirdetes_300x300   

Robert Fico kormányfőnek az EP július eleji ülésén kéne prezentálnia Szlovákia EU-elnöki prioritásait.

 

HNonline.sk

Nyitókép:

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!