A Szlovákiában megkérdezettek nagy része úgy gondolja, hogy a brit népszavazás az Európai Unió szétesésének kezdete – derül ki a Polis Slovakia kutatásából, amit már a referendum eredményei után készítettek 1433, 18 évnél idősebb lakos telefonos megkérdezésével.
A brit polgárok döntésével a megkérdezettek 16,6 százaléka ért egyet, 54,7 százaléka azonban nem. A válaszadók 28,7 százaléka nem tudott a kérdésre válaszolni.

Ha Szlovákiában hasonló népszavazást tartanának, a megkérdezett emberek 74,1 százaléka a maradás mellett döntene, 12,7 százalék kilépne, 13,2 százalék pedig most nem tudna dönteni.

 

Sokan úgy vélik azonban, hogy a brit népszavazás az EU szétesésének kezdetét jelenti ( 44,5 százalék). Másképp gondolkodik a kérdésben a válaszadók 34,7 százaléka, 20,8 százaléknyian pedig nem tudtak dönteni.

 

Arra a kérdésre, hogy a referendum eredménye az EU megreformálásának kezdete kell, hogy legyen, a következőképp válaszoltak:  64 százalék egyetért, 9,3 százalék nem, 26,7 százalék nem tudja.

 

 hirdetes_300x300  

Továbbra is erős az emberek visegrádi csoportba vetett bizalma. A megkérdezettek majdnem kétharmada szerint (66,2 százalék) a brit népszavazás eredménye megerősíti a V4 országok kapcsolatait. Ezzel a válaszadók 9,3 százaléka nem ért egyet, 24,5 százalék pedig nem tudott dönteni.

 

forrás: pravda.sk/aktuality.sk
kép: bbc.co.uk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!