19.00: Matovičéknak nem engedték felállítani a sátrat a Bonaparte épülete előtt. Pozsony-óváros önkormányzata 33 ezer eurós büntetéssel fenyegette meg őket, mivel nincs engedélyük. Kérelmüket ugyanis több hét óta sem bírálták el. A lakókomplexummal szembeni telek tulajdonosa azonban megengedte a tüntetőknek, hogy nála folytassák a megmozdulást. 

 

„Így tehát kivételen hátat fordítunk Bonaparte rablójának”

 

– ironizált Matovič.

 

A Bonaparte lakópark előtt eddig kb. 500 fős tüntető tömeg jött össze. František Nedvěd helyett Igora Matovič információi alapján a egy varannói (Vranova nad Topľou) roma zenekar lép fel. Az ellenzéki megmozduláson Peter Osuský is jelen van, aki múlt héten ominózus nézeteltérésbe került az őt kiprovokáló Rudolf Vaskýval.

 hirdetes_810x300  

 

A kormányellenes tüntetést Robert Kaliňák belügyminiszter lemondatása érdekében hívják össze.  Mint ahogy eddig is, a megmozdulást két ellenzéki párt, az SaS és az OĽANO-NOVA szervezi.

 

Az ellenzéki pártok a belügyminisztert a Bašternák-ügy miatt szeretnék lemondatni, de Robert Fico kormányfő távozását is szeretnék elérni. A tiltakozáson megjelenőket ezúttal is zenészek és művészek fogják szórakoztatni, de felszólalnak majd polgári aktivisták is.

 

Forrás: denníkN, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!