Az aktuality.sk hírportál információi szerint rendőrségi razzia kezdődött a mohi atomerőműben. A portál szerint a rendőrségi razzia az erőmű építésében érintett cégeket érinti.

 

Tibor Gašpar országos rendőrkapitány elmondása szerint a szerda reggeli akció a könyvelési dokumentumok ellenőrzését célozza, ellenőrzik az erőmű építésének befejezésével kapcsolatos beszállítói szerződéseket és kapcsolatokat.

 

A NAKA különleges egységei Kassán is razziáznak. Tavaly nyáron a Szlovák Villamosművek székhelyén razziázott a rendőrség, időközben vizsgálnak ügyeket a bősi erőművel kapcsolatban is. Idén újabb eljárás indult a jászlói (Jaslovské Bohunice) atomerőmű V1-es blokkjának bérlete kapcsán. Michal Slivka szóvivő szerint hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoznak, az információkat még a Gorilla-ügyön dolgozó nyomozóktól kapták.

 

 hirdetes_300x300  

 

Slivka elmondása szerint az erőművek vizsgálatánál hat személyt már meggyanusítottak, a Szlovák Villamosművek zárszámadásával kapcsolatban egy személyt adatok manipulálásával gyanúsítanak.  Ami a bősi erőműveket érinti, öt személyt hűtlen kezeléssel vádolnak.

 

forrás: aktuality.sk
kép: pravda.sk

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!