Másfél évvel azután, hogy Pavol Paška (Smer-SD) egykori házelnök feljelentette Igor Matovičot, Daniel Lipšicet (mindketten OĽaNO-NOVA) valamint Richard Sulíkot (SaS) a CT-botránnyal kapcsolatos kijelentéseik miatt, az ügyben még mindig tart a nyomozás. A rendőrség becsületsértés miatt indított büntetőjogi eljárást.

 

A rendőrségi szóvivő szerint az esettel kapcsolatban még minidig a „szükséges vizsgálatok” zajlanak.

 

Pavol Paška, a CT botrány miatt lemondásra kényszerült smeres politikus még 2014 novemberében tett feljelentést a Főügyészségen, mivel szerinte az említett három ellenzéki politikus kijelentései okán fennáll a becsületsértés és a rágalmazás gyanúja.

 

 hirdetes_810x300  

Paškát az ellenzék összekapcsolta Medical Group nevű vállalattal, ami a pőstyéni kórháznak jócskán túlárazva értékesített egy CT-berendezést.

 

Paška természetesen tagadja, hogy bármi köze lenne a CT-botrányhoz, a benne szereplő vállalathoz, ahogy azt is, hogy milliókhoz jutott volna hozzá a túlárazott közbeszerzés lebonyolításából.

 

A CT-botrány miatt a második Fico-kormányban fejek hullottak: távozni kényszerült posztjáról Zuzana Zvolenská akkori egészségügyi miniszter, Renáta Zmajkovičová, a kórház felügyelőbizottságának akkori tagja és a parlament alelnöke, utánuk pedig az akkori házelnök, Paška is lemondott.

 

Teraz.sk

Nyitókép: Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!