Véget ért Radoslav Procházka elnöki kampánya finanszírozásának vizsgálata. A Nemzeti Bűnügyi Ügynökség (Národná kriminálna agentúra – NAKA) által vizsgálatot végző tiszt nem javasol vádemelést a  2014-es elnökválasztási kampány  során felmerült  törvényellenes finanszírozás gyanújával kapcsolatos ügyben.

 

 

Az ügy alapját a sajtót körbejárt telefonbeszélgetés adta Radoslav Procházka és Igor Matovič között. A rendőrség döntését az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, Michal Slivka közölte a TASR hírügynökséggel:

 

„A NAKA vizsgálótisztje a Büntető Törvénykönyv alapján még tavaly júniusban leállította az adócsalás és biztosítási csalás miatt indított bűnvádi eljárást, és idén június elején a Büntető Törvénykönyv alapján az elnöki kampány törvénytelen finanszírozásának gyanúja miatt indított bűnvádi eljárás ügyét elutasította”

 

  hirdetes_300x300   

– mondta Slivka a TASR ügynökségnek. Az ügynek maga Radoslav Procházka is vádlottja volt, a korábban említett biztosítási és adócsalás vádjával. A Sieť elnöke elleni vádakat előző év januárjában ejtették.

 

A híres, mintegy 70 perces hangfelvételt tavaly tették közzé az interneten és szinte minden médium beszámolt róla. A megjelent információk szerint a felvételt Igor Matovič készítette még 2014-ben, az elnökválasztás előtt – titokban.

 

A beszélgetés arról szól, hogy Procházka apróhirdetést akart rendelni Matovič egyik helyi újságjában, de a fizetést egy kicsit „ügyesebben” szerette volna megoldani: a hirdetés árának felét dokumentumok nélkül, baráti alapon intézte volna.

 

Matovič 2014 decemberében rendőrségi felszólításra átadta a hangfelvételt, hogy azt szakértők elemezzék.

 

teraz.sk, aktuality.sk, hirek.sk
kép: hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!