A pozsonyi, szerencsejáték betiltását kezdeményező petíció leadott aláírásaiból néhány ezernek nyoma veszett a pozsonyi magisztrátuson. Az aláírásokat még júniusban adták le, összesen 8018 petíciós íven 136 139 szignó szerepelt.

 

A petíciót Ivo Nesrovnal, Pozsony főpolgármestere kezdeményezte még tavaly májusban azért, mert a város vezetése úgy ítélte meg, a kaszinók és szerencsejáték-termek száma már túllépte a elviselhető mértéket. A szerencsejáték-függőség terjedése egyre nagyobb szociális problémákat okozott.

 

Ahhoz, hogy a petíció sikeres lehessen, 106 ezer pozsonyi lakos aláírását kellett összegyűjteni, ezt a kezdeményezők jócskán túlteljesítették.

 

 hirdetes_300x300  

Pozsonyszőlős (Vajnory) polgármestere, Ján Mrva szerint, ha az aláírások eltűnése igaz – amit nehezen hisz el –, az a magisztrátus felelőssége és kudarca a petíció biztosítását illetően.

 

„Feltételezem, hogy büntetőfeljelentést tettek és a biztonsági kamerák (…) az elkövetőt felvették”

mondta Mrva.

 

A petíciós lapok titokzatos eltűnése nem egyedi probléma a pozsonyi magisztrátuson. Decemberben ismeretlen elkövető vagy elkövetők a közbeszerzési hivatal osztályára jutottak be és elloptak egy szolgálati telefont és egy notebookot, ami a 2011-2014 közötti közbeszerzési adatok teljes nyilvántartását tartalmazta.

 

 

Teraz.sk

Nyitókép: Pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!