A legnagyobb érdeklődésre Szlovákia keleti régióiból Pozsonyba tartó vonalakon számítanak, mondta  Zuzana Červenová a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) szóvivője.

 

A vasút is felkészül

 

A tanév kezdetén mindig nő az érdeklődés az autóbusz- és vonatjáratok iránt. Erre számítanak idén is a közlekedési vállalatok, ugyanis az előző évekhez hasonlóan most is megerősítik a legforgalmasabb járataikat. Az iskolaév megkezdése előtt a Szlovák Vasúttársaság 24 megerősített járatot indít.

 

 hirdetes_810x300  

Zuzana Červená ZSSK-szóvivő elmondása szerint vasárnap 12 megerősített járat fog útnak indulni.  „Ekkor számítunk a legnagyobb érdeklődésre az utasok részéről, főleg Kelet-Szlovákiából Pozsony felé tartó vonalakon.” – tette hozzá.

 

„A ZSSK nagyobb számú vagonokkal indítja egyes rendszeres expressz-és gyorsvonatait, valamint egyes személyvonatait és regionális expressz-és gyorsvonatait. „Minden megerősített vonatjárat fel van tüntetve a 2015/16 -os vasúti menetrendben” – magyarázta Červená.

 

Hétfőn az autóbuszok is túlterheltek lesznek

 

Az autóbuszjáratok forgalma is megnövekszik szeptember elejétől, a Slovak Lines közlekedési vállalat 18 százalékkal növeli a tanév alatt a járatok számát. Ezek a járatok szintén megtalálhatóak az érvényes menetrendben.

 

„Az iskola első napján rövidített tanítás van az intézményekben, ezért a legnagyobb forgalom a regionális buszjáratokon 10 és 12 óra között várható, amikor a diákok hazautaznak” – nyilatkozta Eva Vozárová, a Slovak Lines szóvivője. A társaság ezért hagyományosan megerősíti a leginkább érintett járatokat. Pozsonyból például a Somorja, Illésháza, Szenc, Bazin és Stomfa irányába.

 

teraz.sk
kép: i1os.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!