Nem lehet az egész migrációs problémát ráterhelni csupán az olyan országokra, mint Görögország vagy Olaszország, amelyek ki vannak téve a migránsáradatnak, hanem Európának közös erővel kell megoldania ezt a krízist. Így foglalta össze František Šebej (Most-Híd), a parlament külügyi bizottságának elnöke a Közös külügyi és Biztonságpolitika és Közös Védelmi Politika Pozsonyban zajló parlamentközi konferenciájának eredményeit.

 

A tárgyalások nehézségeiről Anton Hrnko (SNS), a parlament védelmi és biztonságpolitikai bizottságának elnöke is beszélt:

 

„A vita igényes volt, néha nagyon nehezen találtunk kompromisszumot”, mondta, hozzátéve, hogy nagyon eltérő vélemények voltak a török vízummentességet és az oroszokkal szembeni fellépést illetően is.

 

Az EU-28 külügyi képviselője a találkozón egyetértett abban, hogy a migránsválság közös európai probléma, amit nem lehet az egyes országok szintjén, individuálisan megoldani.

 hirdetes_810x300  

 

„Józan szolidaritásra van szükség, hogy mindenki hozzá tudjon lehetőségei szerint járulni a csomaghoz. A migránsok tagállamok közti szétosztásának javaslata végül nem került bele a zárónyilatkozatba”.

 

A konferencia központi témáját „EU, mint globális játékos” címmel hirdették meg, célja pedig a legaktuálisabb biztonságpolitikai problémákra adott válaszok közelítése az egyes tagállamok között.

 

 

Teraz.sk

Nyitókép: atlas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!