A Szlovákiába látogatók száma egyre inkább növekszik. Az első félévben a szlovákiai elszállásolási létesítmények szolgáltatásait mintegy 2,3 milló személy használta ki, ami 18,9 százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához viszonyítva.

 

A hazai vendégek száma a tavalyi évhez képest 223.453-mal, azaz 19,2 százalékkal növekedett, míg külföldről 136.133 turistával több érkezett hozzánk, ami 18,5 százalékos javulást mutat.

 

Már nemcsak Csehországból és Magyarországról érkeznek turisták, hanem Dél-Koreából és Indiából is

 

 hirdetes_810x300  

A Szlovák Idegenforgalmi Ügynökség (SACR) vezérigazgatója, Igor Donoval szerint az eredményeket olyan tényezők is befolyásolták, mint a kínált termékek konkurenciaképességének növekedése, Európa geopolitikai fejlődése, valamint Szlovákia ismertségének növekedése olyan nemzetközi események által, mint amilyen a sívilágkupa verseny volt az alpesi sí óriás-műlesiklás és különleges szlalom kategóriáiban Jasnán, továbbá a Műkorcsolya Európa Bajnokság, és nem utolsó sorban Szlovákia soros elnöksége az EU-ban.

 

A legtöbb turista Csehországból, Lengyelországból, Németországból, Magyarországról és Ausztriából érkezett. Azonban megnőtt a Skandináviából, a balti államokból, Hollandiából, Spanyolországból, USA-ból, Kínából, Indiából, Izraelből, Japánból, valamint a Dél-Koreából érkező turisták létszáma is.

 

A legfeltűnőbb a Csehországból (+ 43.865), Magyarországról (+12.775), Németországból (+9930), Lengyelországból, valamint a Nagy-Britanniából (+5851) érkező vendégek számának az emelkedése.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!