Pozsony megye a fenntartása alá tartozó, vagy támogatását élvező javító- és nevelőintézetekben, szociális otthonokban mától átfogó ellenőrzést tart. A megyei önkormányzat így reagál a galántai esetre, ahol egy 14 éves lányt erőszakolt meg az egyik nevelő.

 

Pavol Frešo szerint a rendszeres ellenőrzések jelentik az első lépést a hasonló esetek jövőbeni megelőzése felé. A témában megbeszéléseket is folytatnak az intézmények vezetőivel.

 

„Az ellenőrzéseket szakszerűen, ésszerűen és nyilvánosan akarjuk lefolytatni”,

 

mondta a pozsonyi megyefőnök.

 hirdetes_810x300  

 

A megyei önkormányzat létrehozott egy segélyhívó vonalat is azok számára, akik aggódnak, hogy hozzátartozójukat az intézetek valamelyikében esetleg bántalmazzák. A telefonszám: 0911 523 026. Hívást és SMS-t is fogadnak.

 

natasa-help

 

Ezen kívül létrehoztak egy weboldalt (www.natasa.help), illetve e-mailben is jelezni lehet, ha valakinek tudomása van lelki vagy testi bántalmazásról ([email protected]).

 

Pozsony megye szociális osztályának vezetője, Michaela Šopová felhívta a figyelmet arra, hogy a javítóintézetekbe drogfüggőség miatt kerülő gyerekek nagyon függnek az intézet személyzetétől, sokkal sebezhetőbbek, kiszolgáltatottabbak. Szerinte a terapeuták és az egészségügyi személyzet kiválasztása ezért kulcsfontosságú feladat az intézetek számára.

 

natasa-web

Körkép.sk

 

Képek: bsk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!