Indokolatlan és annak jelentőségével, szándékaival és céljaival közvetlenül szembemenő dolog a [pozsonyi] csúcstalálkozót sikertelennek nevezni – mondta Andrej Kiska.

 

„És kicsit igazságtalan a résztvevőkkel és a szervezőkkel szemben. Mindannyian jól tudjuk, hogy az Európai Unió gondolatának nem csak a hibák, tévedések és problémák ártanak. Az is árt, ha a politikusok elfelejtik jó szóval illetni az Európai Uniót és intézményeit, és Brüsszel szitokszóvá válik. Miközben [a politikusok] sokszor csak saját hazai céljaikat tartják szem előtt, nem az Unió jobbá tétele fontos számukra, hanem a hazai preferenciák, százalékok, választások, a bonyolult kérdések cinikus leegyszerűsítése vagy a túlzás“

 

Mondta a szlovák államfő Orbán Viktor kijelentéseire reagálva, aki sikertelennek nevezte a csúcstalálkozót, mert nem hozott változást az EU migrációs politikájában.

 

A pénteki EU-csúcs eredményétől Matteo Renzi olasz kormányfő sem volt elragadtatva, ő „túl kicsi lépésnek” nevezte a pozsonyi esemény hozadékait.

 hirdetes_300x300  

 

Andrej Kiska azonban az olasz kormányfő kijelentésével kapcsolatban már szolidárisabban nyilatkozott, szerinte megértően és empatikusan kell viselkednünk Olaszországgal szemben tekintettel a helyzetre, amiben van.

 

Olaszország jelenleg az Észak-Afrikából érkező bevándorlási hullám frontvonalában helyezkedik el, hetente több ezren célozzák meg az olasz partokat.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!