Nem játszhatnak szerencsejátékokat az állami szociális segélyekben részesülők Szlovákiában a jövő évtől az erről szóló törvénymódosítás-tervezetet szerdai ülésén hagyta jóvá Robert Fico kabinetje.

 

A pénzügyi tárca által beterjesztett javaslat egy olyan központi nyilvántartás létrehozásával számol, amelyben az állami szociális segélyben részesülőkön kívül azok is szerepelnének, akiknél orvosi vizsgálattal szerencsejáték-függőséget diagnosztizáltak, illetve azok is, akik maguk kérték felvételüket a listára hasonló okból.

 

Az új szabályozás szerint a szerencsejátékokat kínáló játéktermek üzemeltetőinek a jövő évtől kötelezően ellenőrizniük kell majd, hogy a központi nyilvántartásban szereplők ne léphessenek be játéktermeikbe, s így ne is vehessenek részt az ott zajló játékokban.

 

 hirdetes_810x300  

A vonatkozó törvény – több más változtatást is tartalmazó – módosítását a fogyasztóvédelem fokozásának szükségességével, illetve a felelősségteljes játékra vonatkozó alapelvek betartatásával indokolta az előterjesztő szaktárca. Bár a módosítást, amelyet 2017. január elsején terveznek hatályba léptetni, még a  törvényhozásnak is jóvá kell hagynia, a tervezet várhatóan ott is kedvező fogadtatásra talál. Ez utóbbit az is valószínűsíti, hogy az ország szegényebb régióiban a szociális segélyekből élők körében az uzsorázás mellett éppen a szerencsejátékokkal és alkoholfogyasztással kapcsolatos viselkedési formák számítanak a mélyszegénységet kísérő egyik legsúlyosabb problémának.

 

MTI
kép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!