Többszáz ember vett részt a mai „Jobb országot akarunk” nevű tüntetésen, ami délután a SZNF téren került megrendezésre. A résztvevők felszólították a kormány tagjait, hogy vezessék tisztességesebben az országot.

 

A tüntetést Monika Kozelová mentős, Richard Stanke színész és Táňa Freylich szervezte meg, saját elmondásuk szerint politikai hááttértől mentes megmozdulásként. A megmozdulás végén egy sor követelés hangzott el a kormánynak címezve, a tüntetők többek között az ellenzék jogainak tiszteletben tartását, a bíróságok, a rendőrség és a média átpolitizáltságának megszüntetését követelték.

 

Felszólították a kormányzatot egyúttal  a szociális rendszer azonnali átformálására a lakosság érdekeinek szem előtt tartásával és a középosztály megszüntetésének leállítására. Elhangzott Vierat Tomanová gyermekjogi ombudsman azonnali visszahívásának kívánalma is.

 

 hirdetes_810x300  

A megmozduláson megjelent a galántai intézetben megerőszakolt Natália édesanyja is.

 

Milan Kňažko színész a kormány korábbi kijelentéseire reagálva – miszerint ennek az államvezetésnek jelenleg nincs alternatívája – azt mondta:

 

„Szó szerint bárki helyettesítheti őket, bármilyen volt kommunista bűnszervezet tagjaival kapcsolatban lévő kormány jobb, mint ez a csoportosulás”

 

Michal Hvorecký író a következőképp fogalmazott:

 

„Megnyerni a választásokat, remélem, még Szlovákiában sem jelent győzelmet a független bíróság és rendőrség felett”

 

Teraz.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!