Holnap, csütörtökön folytatódik a tanárok sztrájksorozata. A Szlovákiai Pedagógusok Kezdeményezése (ISU) szerint az akcióhoz 2263 tanár csatlakozik majd 192 iskolából. Szlovákiában körülbelül 89 ezer pedagógus dolgozik, 2900  óvodában, 2100 alapiskolában és 860 középiskolában.

 

A terv szerint csütörtökön a tanárok az első három tanítási órát nem tartják meg. Az elégedetlen pedagógusok azt kérik, hogy a kormány biztosítsa minden pedagógiai és szakmai alkalmazott számára az idén 140 eurós béremelést és 2017-től évi 90 eurós béremelést. A követelések értelmében a kormánynak 400 millió eurót kellene elkülöníteni az iskolák közötti regionális különbségek csökkentésére.

 

Ha a helyzet változatlan marad, az ISU október 7-én is folytatná a sztrájksorozatot, akkor már 4 tanítási órán lenne munkabeszüntetés.  A legutóbbi (szeptember 21) sztrájkhoz 2000 tanár csatlakozott 150 iskolából.

 

 hirdetes_810x300  

A Szlovákiai Oktatásügyi és Tudományos Dolgozók Szakszervezete (OZPŠaV), valamint a Szakszervezeti Szövetségek Konföderációja (KOZ) már korábban jelezte, hogy nem csatlakozik a sztrájkhoz.

 

teraz.sk , körkép.sk
kép: cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!