Pozsony lakói valószínűleg kénytelenek lesznek lemondani a tűzijátékról, legalábbis ami az otthoni használatot illeti. A pirotechnikai tiltásról a fővárosi képviselőtestület dönt, a vállalkozók dühösek.

 

Otthoni tűzijátékra már nem nagyon lesz példa Pozsonyban. A város önkormányzata új rendeletben tiltaná a pirotechnika használatát a fővárosban, így aki egy születésnapot vagy esküvőt akarna emlékezetesebbé tenni velük, az kénytelen lesz lemondani erről a tervéről. Kivételt csak Szilveszter éjjele képez, a rendelet december 31-én este 22:00 és másnap hajnali 02:00 között engedélyezi a tűzijátékok magáncélú használatát.

 

A végső döntést várhatóan holnap, azaz csütörtökön mondják ki a fővárosi képviselők.

 

 hirdetes_810x300  

Más a helyzet a hivatásos tűzijáték-szolgáltatókkal. Az érdekelt vállalkozók dühösek, szerintük üzleteiket rendkívül negatívan érinti az új szabályozás.

 

„Minden tűzijátékot már most is a városnak kell engedélyeznie, éspedig a polgármester jóváhagyásával. Ilyen engedély nélkül a tűzijáték törvénytelen, ez esetben a hivatásos tűzijáték-szolgáltató elvesztheti az engedélyét.”

 

mondta Tomáš Medveď a szolgáltatók képviselője.

 

Amennyiben elfogadják az intézkedést, az már novemberben hatályba léphet. A szolgáltatók és árusok arra figyelmeztetnek, hogy a tiltás miatt a városban megszaporodhatnak az illegális tűzijátékok.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!