Robert Fico kormányfő a Bašternák-ügy kirobbanása után többek között azzal indokolta, hogy a botrány ellenére sem váltja le Robert Kaliňák belügyminisztert, hogy az EU soros elnökség idején a belügyminiszterre hárul a legfontosabb feladat. A „kulcsember” most mégis szabadságol – Las Vegasban.

 

„Kaliňák Szlovákia történetének legjobb belügyminisztere, és szerepe kulcsfontosságú a soros elnökségünk idején”

 

Ezekkel a szavakkal vette védelmébe a kormányfő a belügyminisztert, akit az ellenzék az áfacsalási botrány miatt akar leváltani. Fico azt is hangsúlyozta, hogy Kaliňákra vár a legmegterhelőbb feladat a soros elnökség idején, ezért nem tudja elképzelni leváltását.

 

Ennek ellenére a belügyminiszter jelenleg az Egyesült Államokban tölti szabadságát – Szlovákia soros EU-elnökségének kellős közepén. Erről elsőször a Pluska.sk portál adott hírt, mely a belügyminiszter facebook-oldalán fedezett fel egy képet, amin Kaliňák két szlovák hölggyel pózol Las Vegasban.

 hirdetes_300x300  

 

kali-zeny_pluska_sk
Forrás: Pluska.sk

 

A mai kormányülésen Kaliňákot Denisa Saková belügyi államtitkár helyettesítette, ahogy a védelmi és biztonsági parlamenti bizottság keddi ülésén is.

 

Ivan Netík, a miniszter szóvivője elmondta, hogy főnöke egy régebben megtervezett úton vesz részt, amit „gondosan úgy időzített, hogy ne ütközzön” a parlament üléseivel vagy a kormány kihelyezett üléseivel.

 

A belügyminiszter egyébként utoljára áprilisban, kevéssel az új kormány megalakulása után vett ki szabadságot, nem vett részt a kormányprogram megszavazásán sem. Akkor Dubaiban tartózkodott.

 

DennikN.sk, Körkép.sk

Nyitókép. Pluska.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!