Elkapták a júniusban megszökött fegyencet, Ľubomír Behant. A rab az egyik legjobban őrzött, lipótvári (Leopoldov) börtönből szökött meg. A rendőrség azonban ma hajnalban Osztró (Ostrov) községben a nyomára akadt, és elfogták .

 

Behan családja is szintén Osztróból származik, több rokona is él itt. Korábban 8 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték fegyveres rablás miatt, a szökésnek köszönhetően azonban további letöltendő éveket kaphat.

 

Sajtóinformációk szerint az édesapja házában bujkált, ahol különleges rejtekhelyet készítettek neki, így az édesapa ellen is nyomozás indulhat.

 

 hirdetes_810x300  
pl
forrás: pluska.sk

 

Egyszer már elkapták, de újra lelépett

 

Szeptember 24-én a szökésben lévő férfi apjának házában tartottak razziát, ahol meg is találták és őrizetbe vették Behant, aki azonban nem sokkal később újra megszökött. A szemtanúk szerint alsóneműben menekült el a rendőrök elől

 

A hatóságok akkor a környező erdőt kutatták át, de néhány lakóházat is ellenőriztek. A helyi szövetkezet felett a belügyminisztérium helikoptere cirkált. A kutatást nehezítette, hogy Behan nagyon jól ismeri a helyi viszonyokat.

 

Behan négy hónapja szökött meg a lipótvári börtönből. Lucia Žitňanská igazságügyi miniszter szerint az őrök voltak felelősek, három embert el is bocsátottak. A TVNoviny.sk szerint Behan a szökést jól előkészítette, a helyszínen ugyanis megtalálták rabruháját, egy SIM kártyát és egy mobiltelefont, amit valószínűleg cinkosa szerzett be neki.

 

tvnoviny.sk, pluska.sk, körkép.sk
képek: pluska.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!