A szlovák rendőrség 5 szlovákiai embercsempészt tartóztatott le, akiket illegális bevándorlók Európába történő csempészésével vádolnak. Az elkövetők e célból speciálisan átépített furgonokat használtak, volt, hogy a jármű üzemanyagtartályát építették át, hogy elférjen benne egy migráns.

 

A rendőrség kedden reggel különböző helyszíneken, egyidőben csapott le a gyanúsítottakra.

 

„Kéménd (Kamenín) , Úszor (Kvetoslavov), Nagylápas (Veľký Lapáš) községekben a rendőrség 4 helyszínen tartott házkutatást, amelyek során mobiltelefonokat, SIM kártyákat, járművek iratait, rendszámtáblákat foglaltak le”

 

Tájékoztatott Denisa Baloghová, az országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

 hirdetes_300x300  

 

A hatóságoktól származó információk szerint az embercsempészet fő értelmi szerzője a Dunaszerdahelyi járásbeli, 44 éves K. Róbert volt, aki a migránsok fuvarozását szervezte. Az 50 éves Dušan G. és az 55 éves Milan B. illetve a 40 éves Ján D. feladata a sofőrök toborzása volt. Az ötödik elkövető, F. Zoltán a gyanú szerint szlovákiai és csehországi autókölcsönzőkből szerzett be járműveket az embercsempészethez valódi vagy hamis papírok alapján.

 

A gyanúsítottak kisebb csoportokat szállítottak Magyarország területéről. A migránsoktól fejenként 500-1000 eurót kértek el „szolgálataikért”. A rendőrség egyelőre 300 illegális bevándorlóról tud, akiket az elkövetők hoztak Európába, a csoport nyeresége az eddig szerzett információk alapján 150 ezer euróra tehető. Tagjai most  héttől tíz évig terjedő szabadságvesztés elé nézhetnek.

 

Teraz.sk

Nyitókép: pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!