Azoknak az autótolvajoknak az ideje, akik egy éjszaka alatt Szlovákia-szerte több tíz autót eltulajdonítottak, már lejárt. Azonban van egy olyan autómárka, amelyik még mindig vonzza az enyveskezű rablókat.

 

A Škoda a legkapósabb

 

Szlovákia tavaly egyetlen pozitív rekordot könyvelhetett el – mégpedig azt, hogy az ellopott autók száma először csökkent kétezer alá. Pontosan 1932 autót tulajdonítottak el, míg a rendőröknek 579 lopás esetét sikerült felderíteniük. Ebben az esztendőben az autótolvajoknak eddig 1141 autót sikerült ellopniuk, ebből pedig 405-öt meg is találtak.

 

 hirdetes_400x285  

A szlovákiai tolvajbandák azonban még mindig a cseh autómárkára, vagyis a Škodára összpontosítanak. Ez az egyetlen olyan autómárka, ahol az ellopott autók száma az idei év első félévben megnőtt a tavalyi évhez képest. A szlovákiai parkolókból összesen 577 Škoda-típusú autót csentek el.

 

A tolvajok kedvenc autómárkái

 

Mi tagadás, azt is hozzá kell tennünk, hogy a piacunkon még ma is a Škodák a legkeresettebb autók. A tulajdonosoknak azonban van egy jó hírünk is – a legkedveltebb típusú Fábiák, Octaviák és Superbek lopása csökkenő tendenciát mutat.

 

A „leglopottabb autók” rangsorát a Škoda után a cégcsoport másik tagja, azaz a Volkswagen követi, míg a harmadik „legkeresettebb” autó a szlovákiai tolvajok körében az Audi.

 

nevtelen1

 

nevtelen2

 

nevtelen3

 

nevtelen4

 

 

Forrás és képek: aktuality.sk

Nyitókép: MixOnline

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!