Cséfalvay Katalint (Most-Híd) öt ezer eurós bírságra büntették azért, mert nem függesztette fel egy vállalkozásban ügyvezetői tevékenységét, miután parlamenti képviselő lett.

 

Erről a parlament összeférhetetlenségi bizottsága döntött. Cséfalvay maga jött rá a szabálysértésre és jelezte is azt a bizottságnak. Az ügyvezetői tisztségét elmondása szerint munkahelyi elfoglaltságai miatt nem szüntette meg.

 

Miután észrevette a szabálysértést, kijavította azt.Cséfalvay közlése szerint formálisan hibázott, abban az időben, amikor képviselőként a parlamentbe került, már nem végzett aktív ügyvezetői tevékenységet. Viszont a megadott határidőig ezt nem szüntette meg, ezért bírság jár érte.

 

 hirdetes_810x300  

Nem ő az egyetlen képviselő, aki hasonló hibát vétett. Igor Matovič parlamenti képviselőként két alkalommal is aktív vállalkozói engedéllyel rendelkezett, amit tilt a törvény, hat havi fizetésre bírságolta meg  az összeférhetetlenségi bizottság. De mivel kétszer is elkövette ugyanazt a hibát, a második alkalom után a parlament megfoszthatja képviselői mandátumától.

 

aktuality.sk , Körkép.sk
kép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!