Robert Fico kormányfő kész vallomást tenni a Gorilla-ügy kivizsgálása során, ezt a kormányhivatalban jelentette be a mai sajtótájékoztatón. 

 

„Bármikor kész vagyok vallomást tenni, mert számomra fontos a Gorilla-ügy kivizsgálása, ugyanis privatizációról, provízióról és képviselők megvásárlásáról van szó Mikuláš Dzurinda kormányának idején.”

 

-jelentette ki Fico, aki az interneten közzétett Gorilla-akták alapján találkozott Jaroslav Haščákkal  a pozsonyi Vazovova utcai lakásban. Marek Gajdoš távozó nyomozó elmondta, hogy már volt kísérlet Fico kihallgatására, „de amiatt, hogy az ügyész felülvizsgálta az aktákat, egy ideig nem folytatódhatott a nyomozás.”

 

„Ha bármilyen módon hozzájárulhatok az ügy tisztázásához, bármikor készen állok együttműködni a hatóságokkal” – mondta Fico. Elmondása szerint ő támogatja a vizsgálati anyagok nyilvánosságra hozatalát, amennyiben a hatóságok így döntenek.

 hirdetes_300x300  

 

Lakáskérdés

 

A kormányfő reagált az SaS párt képviselőinek kezdeményezésére is, ugyanis a minap beadvánnyal fordultak a parlament összeférhetetlenségi bizottságához. Az szeretnék kivizsgáltatni, hogy Fico nem jutott-e különböző előnyökhöz a Bonaparte lakáskomplexumban bérelt lakása kapcsán.

 

Fico ismételte, hogy kormányfőként joga van egy állam által biztosított, reprezentációs célokra is használható lakásban laknia, de úgy döntött, nem él a lehetőséggel és 2012-ben saját pénzén vett lakást.  Emlékeztetett, hogy a SME napilapnak már korábban megmutatta a lakásbérleti szerződést, a lakbért összegét és igazolta, hogy feleségével ki tudják azt fizetni. „A lakbért banki átutalással fizetem, amit már Rajtár úr az SaS-ből már biztosan ellenőrzött, hiszen minden Tatrabankban található számlát átnézett, köztük az enyémet is.”

 

Hozzátette, hogy a lakást reprezentációs célokra is használja, több kormányfőt és az Európai Tanács elnökét is vendégül látta.

 

„Remélem, hogy Szlovákia polgárai azt szeretnék, hogy a kormányfő, az ország miniszterelnöke megfelelő helyen fogadja a jelentős külföldi vendégeket”.

 

Elismerte, hogy őt is zavarják azok az információk és gyanúk, amelyek a lakás tulajdonosát, Ladislav Bašternákot érintik, akit több adócsalási ügyben is vizsgálnak. „Ezért is jelentettem ki nemrég, hogy lakáskérdésemet egy új családi ház építésével szeretném megoldani”

 

teraz.sk
kép: TASR

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!