Rigó Konrádot jelölték a Szlovák Köztársaság civil és nonprofit szervezetekért felelős kormánytanács tagjának. A kormánytanácsba Marek Maďarič, kulturális miniszter jelölte az államtitkárt.

 

Rigó több rendezvényen megjelenik, ahol az alap működéséről fog előadást tartani

 

“A civil szektor az állami szférával együtt alkotja a mai kulturális élet alappillérét. A pályázatok által a nonprofit szervezetek nyerik a főszerepet a kultúra szervezésében, ezért nagyon fontos, hogy az állami és a civil szektor között állandó és rendszeres kommunikáció folyjon. Szeretnénk, hogyha a pályázati rendszer működése és a pályázati kihívások az eddiginél még több emberhez jussanak el, és azt is, hogy a civil szervezetek minden lépésünkről informálva legyenek. Így ez a kormánytanács is fontosabb szerepet kap”

 

nyilatkozta a kulturális államtitkár.

  hirdetes_300x300   

 

Rigó elmondása szerint a Kisebbségi Kulturális Alap megalakulása előtt több rendezvényen megfordul, ahol a tervezett változásokról és az alap működéséről fog előadást tartani. Ezek közül az első a november 7-i párkányi Civil Börze.

 

“A törvény januárban kerül a kormány elé, azután pedig a parlament dönt a sorsáról. Fontos, hogy mindenki tudatosítsa, hogy az Alap munkájába civil szervezetekkel tudnak majd bekapcsolódni és a döntések is az ő kezükbe kerülnek. Egy alulról építkező, demokratikus rendszerről beszélünk, aminek köszönhetően megvalósul az önkormányzatiság elve”

 

tette hozzá a kulturális tárca képviselője.

 

Rigó Konrádon kívül a hétfői civil börzén részt vesz Tóth Attila, a Régiófejlesztési Ügynökség Déli Régiójának igazgatója és a Bethlen Gábor Alap komáromi irodájának vezetője, Árendás Tamás is. A rendezvény mindenki számára nyitott, a részvétel ingyenes.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!