Az általános iskolák ötödikes diákjaira ma tesztelés vár. A Tesztelés 5, ún. monitor több mint 48.500 ötödikest érint Szlovákia-szerte, 1485 oktatási intézményben. A teszt célja a diákok tudásának és készségeinek felmérése az alapfokú tanulmányok második szintjének megkezdése előtt.

 

A diákok matematikából valamint szlovák nyelv és irodalomból írnak tesztet a szlovák nyelvű iskolákban, a magyar nyelvű intézményekben a matek mellett a magyar nyelv és irodalom vár a tanulókra. Az Oktatásügyi Szabványosított Mérések Nemzeti Intézetének (NÚCEM) igazgatója, Romana Kanovská elmondása szerint az egészségügyi hátrányban levő diákok is megírják a tesztet, kivéve a értelmi fogyatékkal élőket.

 

Idén először lesz lehetőség egyes intézményekben a teszt online kitöltésére, de a legtöbb helyen még papíron írják meg. Az online kitöltők a teszt befejezése után azonnal megkapják eredményüket, a többieknek erre december 20-ig várniuk kell.

 

 hirdetes_300x300  

A diákok 30 feladatok kapnak matematikából és nyelvből is. Kitöltésükre mindkét esetben 60 percet kapnak, matekból 20 kérdésre rövid számtani választ kell beírni, a maradék 10 kérdésnél A,B,C,D válaszlehetőségek közül lehet választani. A nyelvi kérdéseknél pont fordítva, ott 20 kérdés feleletválasztós, 10-nél pedig rövid választ várnak.

 

Teraz.sk
kép: tasr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!