A pozsonyi Malomligeti úti (Mlynské nivy) új autóbusz-pályaudvart megközelítőleg 270 millió euróból fogja felépíteni a GB Reavis cég, mégpedig három éven belül.

 

Nemzetközi szintű autóbusz-pályaudvara lesz Pozsonynak

 

A modern komplexum terve már érvényes területi határozattal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a beruházó HB Reavis – amely az autóbusz-pályaudvart építi – csupán az építkezési engedély megszerzésére vár.

 

 hirdetes_810x300  

2261891_1000x

 

Az eddigi tervek alapján az új épület három föld feletti és két föld alatti emelettel fog rendelkezni. A peronok az első föld alatti emeleten kapnak majd helyet, míg a második föld alatti emeleten és a tetőn összesen 2150 parkolóhely kerül kialakításra.

 

2261878_1000x

 

A föld feletti szinteken bevásárlóközpontot kívánnak kialakítani, melyben boltok, éttermek, kávéházak, gyereksarkak és vásárcsarnok is helyet kap.

 

Amennyiben az új buszpályaudvar elkészül, Szlovákiában a „legmagasabb adminisztratív központ” címmel is büszkélkedhet. Napjainkban a legmagasabb pozsonyi felhőkarcoló, azaz a Szlovák Nemzeti Bank épülete 111 méter, míg az új komplexumot 125 méter magasra tervezik.

 

2261881_1000x

 

 

 „Egyedinek számít majd az új autóbusz-pályaudvar zöld teteje is az egy hektárnyi nagyságú városi kertjével, amely az 550 méteres futópálya mellett teljes berendezést kínál az aktív sportra és a pihenésre”

 

nyilatkozta a projekt menedzsere, Jakub Gossányi.

 

Az építész szerint hasonló buszpályaudvart Madridban, Münchenben, Helsinkiben és New Yorkban találhatók.

 

2261890_1000x

 

Az új buszmegálló építésekor az utasok számára egy ideiglenes autóbusz-pályaudvar lesz kialakítva a Botto utcában, ami csupán pár percre található a jelenlegi buszmegállótól.

 

Forrás: sme.sk

Fotók: HB Reavis

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!