Mivel 2017. február elsején lejár dr. Tóth János, a Selye János Egyetem jelenlegi rektorának második megbízatási időszaka, a felvidéki magyar egyetem akadémiai szenátusa ma dr. Juhász György tudományért, kutatásért és akkreditációért felelős jelenlegi rektor-helyettes személyében új rektorjelöltet választott.

 

A leendő rektor kinevezését Kiskának is jóvá kell hagynia

 

Juhász György november 28-án, hétfőn délelőtt a Selye János Egyetem konferencia-központjában, az akadémiai közösség előtt mutatta be elképzeléseit, melyek közül kiemelendő, hogy folyamatosan törekedni kíván az SJE szakmai erősítésére, az oktatás és a kutatás színvonalának emelésére, az oktatók tudományos karrierje és fokozatszerzési eljárásai támogatására, a habilitációs és inaugurációs jogok megszerzésére, a tehetséggondozásra, a nemzetközi viszonylatban történő publikációs tevékenység nívóemelésére, a hallgatók nyugat-európai részképzésének biztosítására.

 

 hirdetes_300x300  

A jelölt rektor leszögezte:

 

„A Selye János Egyetem további fejlődése és fejlesztése közös feladatunk, azt csak együtt, egymást támogatva tudjuk megvalósítani. Ehhez kérem a támogatásukat!“.

 

201611281414410-00000000001a_kn_1

 

A szenátorok zárt ülésen vitatták meg az elhangzottakat, és 15 igen szavazattal döntötték el, hogy Juhász Györgyöt a Selye János Egyetem rektorává jelölik. A leendő rektor kinevezését még jóvá kell hagynia az oktatási tárcának és Andrej Kiska államfőnek is.

 

Juhász György 1969. október 10-én született. Tanulmányait a pozsonyi Comenius Egyetem Természettudományi Karán matematika-kémia tanári szakon kezdte, majd rigorózus eljárásban a nyitrai Konstantin Egyetemen vett részt. Doktori címét szintén Nyitrán szerezte. 1992-től 2013-ig a Konstantin Egyetemen tevékenykedett, 2012-től pedig a Selye János Egyetemen dolgozik adjunktusként. 2013-ban a komáromi egyetem rektorhelyettesévé nevezték ki. Kutatási területe az elméleti kémia, valamint a kémia tanítás módszertana.

 

Forrás: hirek.sk

Nyitókép: ujs.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!