A Lucia Žitňanskának küldött névtelen levél ügye sokkal komolyabb lehet, mint azt korábban a hatóságok gondolták.

 

Az Aktuality.sk információi szerint  az ismeretlen feladó arról írt a levélben, miért küldözget radioaktív anyagot tartalmazó leveleket több helyre is.

 

Az országos rendőr-főkapitányság szóvivője, Michal Slivka megerősítette, hogy veszélyes anyagot találtak az igazságügyi miniszter nevére címzett borítékban:

 

 hirdetes_810x300  

„A vizsgálat jelenlegi állása szerint [a boríték] potenciálisan veszélyes anyagot tartalmazott, ami belégzés esetén sérülést vagy egészségkárosodást okozott volna”

 

Nem egyedi eset

 

Radioaktív ameríciummal töltött borítékot korábban a poprádi és vágbesztercei bíróságra is kézbesítettek, később hasonló kellemetlen küldemény érkezett a késmárki bíróságra és az eperjesi rendőrségre is. Ez utóbbi két alkalommal azonban csak veszélytelen port tartalmazott a boríték.

 

A szlovák hírportál értesülései szerint az igazságügyi miniszternek írott névtelen levél szerzője leírja, hogy már 2015-től küldözget ilyen leveleket, kifejezetten az igazságszolgáltatásban dolgozóknak, bíróknak, ügyészeknek, magasrangú rendőröknek, akik – állítása szerint – a levél tartalmával történő érintkezéssel gyakorlatilag halálra vannak ítélve – két éven belül az anyag megöli őket.

 

Az állítólagos elkövető indítéka a levél alapján elég homályos, annyit lehet egyértelműen tudni, hogy az „1989 óta eltelt időszakban történtekre” reagált így.

 

Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány a NAKA-ra bízta az ügyet, ami terrorizmus ügyében folytat nyomozást.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: scientificamerican.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!