A rendőrség ma reggel Kassán letartóztatta Róbert O. és Jaroslav P. személyeket. A rendőrségi akcióról a TASR hírügynökséget Martin Wäldl szóvivő tájékoztatta.

 

„Megerősíthetjük, hogy ma a kora reggeli órákban a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) két embert tartóztatott le” – mondta Wäldl.

 

A Speciális Büntetőbíróság körülbelül 130 tárgyalás után ítélte el augusztusban Róbert O.-t és Jaroslab P.-t életfogytiglanig tartó börtönbüntetésre. Az ügyben 16 személyt vádoltak meg 19 bűncselekmény miatt.

 

 hirdetes_810x300  

A bíróság szerint az elítéltek olyan bűncselekményeket követtek el mint a bűn- és terrorszervezetek tervezése, alapítása, támogatása , több gyilkosság, rablás, zsarolás, lopás, engedély nélkül fegyverkezés és sok más bűntény.

 

A bíróság döntése azonban még nem jogerős. Kiemelték, hogy a tettek bizonyítása nagyon nehéz, amennyiben a vádlottak maszkban követték el a bűncselekményt. Ilyen esetben csak akkor lehet feltárni az ügyet, ha valaki elkezd beszélni – mondta a szenátus elnöke még augusztusban.  Elmondása szerint a vádlottak rendkívül brutálisan követték el a bűncselekményt.

teraz.sk
fotó: TASR (korábbi felvétel)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!