A Főügyészség Ivan Katrinec ügyvéd bejelentése alapján újra  megvizsgálja az AN-24 típusú katonai repülőgép lezuhanásának körülményeit. A tragédia 11 évvel ezelőtt, a magyarországi Hejce község határában történt, a vizsgálati ügyirat már újra elérhető számukra.

 

A SITA hírügynökségnek ezt a főügyészség  szóvivője, Andrea Predajňová is megerősítette, hozzátéve, hogy az ügyiratot a nagyszombati katonai archívumban biztosították be és az újonnan előkerült információk alapján vizsgálják. A vizsgálat után döntenek majd a további törvényes eljárásról, amelyről tájékoztatják a nyilvánosságot.

 

Az AN-24-es katonai repülőgép tragédiájának valódi okát elhallgatták, állította idén novemberben Ivan Katrinec, aki a Smeres Vladimír Jánoš feleségének ügyvédjeként vált híressé. A tragédia csaknem 11 éve, a magyarországi Hejce község határában történt. A fedélzeten 43, egy koszovói katonai misszióról visszatérő katona utazott, a szerencsétlenségnek egyetlen ember élte túl, Martin Farkaš.

 

 hirdetes_810x300  

Katrinec szerint a katonai főügyészség határozatai hiányos vagy valótlan információkon alapszanak.  Szerinte a baleset oka a technikai meghibásodás, nem pedig a pilóta hibája volt. Ő a saját csapatával új információkat szerzett a balesetről, az információk forrását azonban nem akarta elárulni, de több bizonyítékot is bemutatott.

 

Körkép.sk, webnoviny.sk
fotó: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!