Ha december elején tartották volna a parlamenti választásokat, akkor azt Robert Fico pártja, a Smer-SD nyerte volna a szavazatok 26,8 százalékának megszerzésével, amellyel 42 helyet foglalhatott volna el a parlamentben.

 

A második helyen az SaS végezne, a szavazatok 15,8 százalékával – 25 képviselővel a parlamentben. A képzeletbeli dobogó legalsó fokára az SNS állhatna fel, a szavazatok 14,1 százalékával.

 

A felmérést az AKO cég készítette, december 2 és 9 között, 1000 válaszadó megkérdezésével. A törvényhozásba bejutna Marián Kotleba pártja is, 10,1 százalékos eredménnyel (16 mandátum) . Őt követné Boris Kollár Smer rodina mozgalma, 8,4 százalékos eredménnyel (13 mandátum) . Az OĽANO-NOVA 8 százalékot (13 szék), a Most-Híd 7 százalékot szerezne (11 képviselői hely).

 

 hirdetes_810x300  

Újra bekerülne a parlamentben a KDH is (8 mandátum), a szavazatok 5,5 százalékának megszerzésével.A felmérés szerint az MKP-ra a választók mindössze 2,9 százaléka szavazna, a #Sieť 1,1 százalékot kapna. A felmérés szerint egy decemberi választáson az állampolgárok 74,2 százaléka venne biztosan részt, 11,1 százalékuk elutasította a részvételt.

 

 

teraz.sk
kép: SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!