A karácsonyi ünnepek alatt a pozsonyi városi tömegközlekedés (MHD) járatai a hétvégi és az ünnepnapi menetrend szerint fognak közlekedni. Szenteste (december 24-én) a napi járatok 17.00 óráig közlekednek, majd 18.30 órától az éjszakai vonal járatai fognak üzemelni egészen másnap reggel 06.30 óráig.

 

Szilveszter napján több járatot is indítanak

 

Szilveszter napján (december 31-én) a pozsonyi városi tömegközlekedés járatai szintén az ünnepnapi és a hétvégi menetrendhez igazodnak. Délelőtt 10.00 órától azonban egy órára leállítják a villamos- és buszjáratot a Rázus rakparton (Rázusovo nábrežie) az SNP híd mellett, mégpedig a szilveszteri futás miatt. Szilveszterkor 23.30 órától megerősítik az egyes autóbusz- és villamosvonalak éjszakai menetrendjét, így az egyes vonalakon másnap egészen 06.30-ig lehet közlekedni. Többek között üzemelni fog az N5, N8 és az N10-es villamosvonal is.

 

 hirdetes_810x300  

A szilveszteri ünnepség, és az új esztendő köszöntése miatt 22.00 órától lezárásra kerül a városközpont, így a villamosjárat sem fog működni a rakparti ágon az alagúttól egészen a SZNF térig.

 

Az új esztendő első napján a pozsonyi városi tömegközlekedés szintén a hétvégi és az ünnepnapi menetrend szerint fog közlekedni. A hétvégi és ünnepi üzemmód a pozsonyi tömegközlekedésben január 6-án is érvényben lesz, míg január 9-től az autóbuszok, a trolik és villamosok is a standard üzemmódban állnak az utasok rendelkezésére.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: imhd.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!