A Pozsony megye által meghirdetett Pozsony Régió Támogatási Program keretében több mint 62 projektet nyújtottak be, amelyeket a szakbizottság javaslata alapján Pozsony megye Önkormányzatának Képviselőtestülete hagy jóvá.

 

„A megye bármilyen ötletet szívesen lát, ami az idegenforgalmat erősíti Pozsony megyében. Ez is a célja a támogatási programnak. Ha valaki szeretné már meglévő turistacsalogatóját bővíteni vagy új, modern ötlete van, akkor a megye maximum 20 ezer euróval támogathatja.”

 

mondta Pozsony megye ispánja, Pavol Frešo.

 

A pályázati kiírás 2016. december 22-én zárult le, összesen 62 kérvényt nyújtottak be több mint 1,34 millió euró értékben. A program keretösszege nem egész 250 ezer euró. Jelenleg a benyújtott pályázati anyagok formai elbírálása zajlik, csak ezután kerülnek a 11 tagú szakmai bizottság elé.

 hirdetes_300x300  

 

Négy kulcsterület

 

A Pozsony Régió Támogatási Program négy területet támogat. A kerékpár-turizmus keretében pihenőhelyek felújítására és építésére, tanösvények és sétautak kijelölésére lehetett pályázni. A vízi- és ökoturizmus területén támogatást lehetett igényelni például új, vízi infrastruktúrák létrehozására a Kis-Duna, a Duna és a Morva folyókon.

 

A harmadik a vidéki és agroturizmus volt, ahol nagy hangsúlyt kapott a borturizmus. A negyedik pályázati terület  a történelmi és kulturális örökség ápolásának támogatása, ahol elsősorban az élményturizmussal, és a régiós termékek prezentációjával foglalkozó projektek kapják a főszerepet.

 

Az egyes célkitűzések összhangban vannak a Pozsony Megye Önkormányzata által már korábban elfogadott „Pozsony Megyei Turizmus Stratégiai Fejlesztése 2020” című tervvel.

 

Kulturális és sporttevékenységekre a mai napig lehetett benyújtani a pályázatokat.

 

További információk a www.brds.sk honlapon érhetők el.

 

BSK, Körkép.sk

Nyitókép:  obecne-noviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!