A Szlovák Államvasútnak (ZSSK) nem kifogásokat kéne keresnie a RegioJetre hivatkozva, hanem azonnal hozzá kéne látnia az menetrend kidolgozásához. Ezt a RegioJet magán-vasúttársaság szóvivője, Aleš Ondrůj mondta, amivel a ZSSK csütörtöki kijelentéseire.

 

A ZSSK szerint a RegioJet ugyan hivatalosan bejelentette vonatainak kivonását január végével a Pozsony-Kassa vonalon, de nem szabadítja fel eddig működő járatainak időkereteit, melyeket már a következő évre is megrendelt.

 

A RegioJet szerint a ZSSK-nak már nem magyarázkodnia kellene, hanem felkészülni arra, hogy február 1-jétől ne csak a forgalmas helyeken, hanem a többi városban is kiszolgálják az utasok igényeit.

 

 hirdetes_810x300  

A RegioJet amiatt adta fel az ország legfontosabb vasútvonalán a személyszállítást, mert az állami ZSSK – bár nagy veszteséggel működteti – újraindított az IC vonatokat, amlyik ingyen utazási lehetőségeket is biztosíthatnak a nyugdíjasok és egyetemisták részére. Ezzel nem tudtak versenyezni.

 

A ZSSK nem épp egy jól működő vállalat. Azon túl, hogy évek óta veszteséges, évente több mint 200 millió állami támogatás kap, miközben jegyeladásaiból mindössze 90 millió forgalmat bonyolít.

 

Teraz.sk

Nyitókép: DennikN.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!