A modern kor egyik (elég alaptalan) mondása szerint, ami nincs rajta a Facebookon, az nem is létezik. A világ legnagyobb közösségi oldala nem csak a sajtót és hírközlést változtatta meg, de a politikai pártok kommunikációját is alapvetően formálta át.

 

Kinek van a legnagyobb rajongói tábora a Facebookon?  

 

A legtöbb kedvelővel az SaS rendelkezik (121 ezer fölötti az oldal kedvelőinek a száma). Második helyezett a Kotleba vezette ĽSNS (csaknem 79 ezer kedvelő), dobogós harmadik a Boris Kollár fémjelezte Sme rodina több mint 60 ezer kedvelővel.

 

 hirdetes_400x285  

Valamivel kevesebb, mint 50 ezer lájkolója van az OĽaNO-NOVA-nak, 31,6 ezer kedvelőt tudhat magáénak a Smer (ezzel Ficoék csak az ötödikek), az SNS facebook-oldalát pedig 30,4 ezren kedvelik. Bár az SDKÚ népszerűsége általában 1 százalék körül mozog, kedvelőinek száma mégis több, mint 18 ezer.

 

MKP vagy a Most -Híd népszerűbb?

 

Érdekes a Most-Híd és az MKP kedvelőinek számát összevetni. Míg az MKP facebook-oldala 12 673 lájkot tudhat magáénak, addig a Most-Híd 9 478-at.

 

Igaz az is, hogy Bugár Béla pártelnök saját facebook-oldalának 19 669 kedvelője van, Menyhárt József MKP-elnöknek ( bő fél éve vezeti a párto) ennek durván a fele (9 862 lájk). A Most-Híd itt is jól látható, hogy gyakorlatilag egyetlen személy, a pártelnök személyisége köré épül.

 

Körkép.sk, teraz.sk

Nyitókép: doas.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!