A megyék új elnökeit és képviselőit legkésőbb november 23-ig kell megválasztani, magának a szavazásnak pedig legkésőbb november 4-én (szombaton) le kellene zajlania – ez derül ki a TASR számításaiból.

 

Legkésőbb november 4-én szavazóurnákhoz kellene járulnunk a megyei képviselők és megyeelnökök megválasztása miatt, de csak abban az esetben, ha addig nem változik meg a vonatkozó törvény. Amennyiben addig bevezetik az egyfordulós szavazást, akkor valamelyik későbbi novemberi szombat is szóba jöhet.

 

A választás időpontját a házelnök határozza meg, legkésőbb 110 nappal a szavazás előtt.

 

  hirdetes_300x300   

A törvény szerint a választásoknak a választási ciklus utolsó 14 napjában kell megtörténnie. Legutóbb 2013-ban szavaztunk, az első kör november 9-én, a második pedig november 23-án zajlott.

 

Amennyiben a kétkörös választás maradna meg a megyeelnökök esetében, akkor a szavazás első körét legkésőbb november 4-én meg kell tartani, hogy maradjon idő a második körre is. Ha azonban átmegy a koalíciós javaslat a második kör eltörléséről, akkor legkésőbb november 18-ára (az utolsó szombatra 23-a előtt) kell kiírni a szavazást.

 

aktuality.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!