Az MKP és a Most-Híd közötti tárgyalás időpontja az esetleges együttműködésről egyelőre még nyitott kérdés. Erről tájékoztatta a TASR hírügynökséget Puskás Attila, az MKP sajtóosztályának munkatársa.

 

A megyei választásokat érintő kérdésekre Puskás elmondta, hogy a helyi és megyei választásokkal kapcsolatban is folyik bizonyos formájú a párbeszéd a két párt között.

 

A döntés a régiók kezében van

 

 hirdetes_810x300  

Arról, hogy lesz-e MKP – Most-Híd közös megyei lista, esetleg valamelyik más párttal terveznek-e együttműködést, az egyes régiók fognak dönteni.

 

„A szlovákiai magyar közösségnek megfelelő megoldásokat fogjuk keresni, hogy érdekeinket a lehető legerősebben képviseljék”

 

Mondta Puskás, majd hozzátette, hogy az egyes járások helyzete különbözhet egymástól.

 

Az MKP más pártokkal is egyeztet

 

Az MKP sajtóosztálya szerint a párt vezetése már több párttal is egyeztetett a megye választások kapcsán.

 

„Az MKP alapszabálya szerint a megyei koalíciókról való döntés joga a Kerületi Tanácsok hatáskörébe tartozik, ezért még korai beszélni róla. A tárgyalások folyamatban vannak”

 

magyarázta a sajtóosztály képviselője, hozzátéve, hogy a párt ott szeretne saját jelöltet állítani, ahol van esély a győzelemre.

 

Bugárék egy megyefőnököt mindenképp állítanak

 

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke szerint pártja megpróbál koalíciókat létrehozni a megyei választásokra, a tárgyalások azonban még csak kezdeti stádiumban vannak. Nem zárta ki az MKP-val való együttműködést sem. Bugár szerint pártja egy megye esetében saját jelöltet is szeretne állítani. Arra a kérdésre, hogy melyik megyéről van szó, nem válaszolt, de a Pozsonyit kizárta.

 

Az MKP és a Most-Híd novemberben Dunaszerdahelyen találkozott a „Magyar-magyar párbeszéd” elnevezésű konferencián, ahol egy közös nyilatkozatot is aláírtak a magyar iskolák megóvásának fontosságáról.

 

teraz.sk

Nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!