Az utóbbi napokban a saláta, a brokkoli és a paradicsom is felkerült a boltok hiánycikkeinek listájára.

 

Gusztusa van zöldséglevesre vagy egy jó salátára? Talán észrevette, hogy a szlovákiai hiper- és szupermarketek zöldségkínálata jócskán megcsappant. A boltoknak többek között problémát okoz a brokkoli, karfiol, saláta és a paradicsom beszerzése is.

 

A hó nagy úrnak bizonyul…

 

 hirdetes_810x300  

A problémát nem más, mint a hó okozza. A Metro figyelmeztetése szerint azok az országok és vidékek is a havazás áldozatául estek, amelyek a szlovákiai piacokat is ellátják zöldségekkel

 

 „A spenót, jégsaláta, római saláta, rukkola, paradicsom, póréhagyma, valamint további zöldségek és gyümölcsök elérhetetlenek lelehetnek az egyes boltokban, vagy előfordulhat az is, hogy rosszabb minőségben vagy jóval magasabb áron lehet majd hozzájutni ezekhez a zöldség- vagy gyümölcsfélékhez”

 

tudósított minderről a Metro a közösségi hálón.

 

Azokat a zöldségfélék, melyeket már szinte megszokásból emelünk le a szupermarketek pultjairól, főként a Földközi-tenger téréségben és Észak-Afrikában termesztik. Jelenleg ezeket a térségeket hó fedi, sőt a napos Tunézia egyes részeit is fehér hótakaró borítja.

 

Fotó: METRO.sk

 

Fogyasszunk hazai zöldségeket!

 

Mit tegyünk akkor, ha a kedvenc zöldségünket nem tudjuk beszerezni?

 

Amennyiben nem bírja ki saláta, uborka vagy paradicsom nélkül, akkor vagy kénytelen lesz a túlárazott termékeket megfizetni, vagy visszatér a gyökerekhez, vagyis a Szlovákiában is egykönnyen beszerezhető zöldségekhez és gyümölcsökhöz. A boltokban ugyanis még mindig kapható káposzta, alma, répa vagy éppen hagyma. Mindemellett a fagyasztott zöldség is ugyanannyi vitamint tartalmaz, mint a friss a változata.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: týden.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!