A rendőrség megvizsgálja azokat az információkat, amelyek Jozef Holjenčíkkal, az Árszabályozási Hivatal (ÚRSO) távozó vezetőjével kapcsolatban jelentek meg – jelentette ki Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány.

 

Gašpar pozsonyi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a rendőrség alaposan kivizsgálja majd az ügyet, és csak utána nyilatkozik majd az eljárásról. Jozef Holjenčík február 2-án jelentette be Robert Fico kormányfőnek, hogy az energiaárak körül kialakult botrány miatt távozik az Árszabályozási Hivatal éléről.

 

Saját, korábbi cégének is megbízást adott

 hirdetes_300x300  

 

A bejelentés után látott napvilágot az az információ, hogy az ÚRSO az ő vezetésével engedélyezte a nagy energetikai társaságoknak a már leírt vagyon átértékelését és ismételt leírását, majd azok átvitelét az energiaárakba. A műveletben a JHS tanácsadó cég is közreműködött, amit korábban maga Holjenčík alapított. Ezeket a tényeket erősen bírálták az SaS ellenzéki párt képviselői, Richard Sulík, Jana Kiššová és Karol Galek.

 

Fico korábban kijelentette, hogy az új hivatalvezető jelölése “belső ügynek” minősül. Andrej Danko, aki leginkább erőltette Holjenčík távozását, azt válaszolta, hogy az utódot még nem keresik. Hasonlóan vélekedett Bugár Béla is, aki szerint még nem beszéltek a dologról.

 

teraz.sk , Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!