Ha most tartanák a parlamenti választásokat, az nem túl meglepő módon a Smer-SD győzelmét hozná. Robert Fico pártja a szavazatok 25 százalékát szerezné meg, derül ki a Median SK legfrissebb felméréséből. A közvélemény-kutatást idén januárban, és 2016 decemberében végezték el, 1058 fő, internetes kérdőívben való megkérdezésével.

 

Második helyen az SaS végezne, a szavazatok 15 százalékával, harmadik helyre Andrej Danko pártja, az SNS futna be 11 százalékos eredménnyel. Parlamentbe kerülne még az OĽANO-NOVA (10,5 százalék), az ĽSNS (8 százalék), A Most-Híd (7,5 százalék), a KDH (7 százalék) és a Sme rodina (5,5 százalék).

 

Az MKP 4 százalékos eredményével nem jutna be a parlamentbe, bár a kutatás szerint megvan a választási potenciálja arra, hogy ez sikerüljön. A Mediannak ráadásul nincs nemzetiségi kvótája, azaz a megkérdezettek között nem biztos, hogy van az ország nemzetiségi arányainak megfelelő magyar.

 hirdetes_300x300  

 

A kormánykoalíció tagjai közül az SNS és a Most-Híd javított előző eredményén, a Smer támogatottsága azonban csökken a Median adatai szerint.

 

A választási részvétel 53,5 százalékos lenne, leginkább az idős korosztály aktivizálná magát. Miközben a lakosság nagy része bizonytalan voksával kapcsolatban, a magyar nemzetiségű szavazók 70,7 százaléka biztos abban, hogy kire adja szavazatát.

 

Teraz.sk
kép: teraz.sk, TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!