A nagy hozzáadott-értékkel bíró szlovák termékek, amelyek kutatás-fejlesztésen alapszanak, könnyen érvényesülhetnek a világpiacon – jelentette ki Robert Fico kormányfő trencséni látogatása során.

 

Elmondta, hogy a Virtual Reality Media repülőgép-szimulátorokat tervező és gyártó vállalat egy jó példája annak, mennyire károsak az Oroszország elleni Uniós szankciók.

 

„Az Oroszország ellen bevezetett szankciók a hadiipari felszerelések szegmensében jelentősen ártott a piacnak és azt eredményezte, hogy bizonyos partnerek nem képesek bekapcsolódni a kereskedelmi kapcsolatokba „

 

A kormányfő úgy látja, hogy a szankciók értelmetlenek és károsak, ezért ha újra szavazásra kerülne ez a kérdés, nem fogja támogatni.

  hirdetes_300x300   

 

„Másrészt az is érvényes, hogy Szlovákia nem fogja szétverni az európai egységet ebben a kérdésben. Remélem, hogy a jövőben jó példával jár elöl az Egyesült Államok, ha a szankciók eltörlése mellett dönt, ami több bátorságot adhat az EU képviselőinek, hogy hasonlóan cselekedjenek.”

 

Szlovákia az uniós soros elnökség idején (2016 második féléve) és persze korábban is gond nélkül megszavazta az orosz szankciókat. Robert Fico minden esetben feleslegesnek és károsnak nevezte az intézkedést, de az európai egység érdekében nem fordult szembe a főáramú európai politikával. Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatása óta azonban Fico is egyre határozottabb véleményt formál a kérdésben.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

kép:  SME/TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!