A múlt hét során a Vízépítő Vállalat (Vodohospodárska výstavba) által kihirdetett tender, amellyel a Vajka és Keszölcés közötti közlekedést szeretnék megoldani, az ellenzék szerint nem szünteti meg a komp túlárazott működését.

 

Veronika Remišová (OĽaNO-NOVA) képviselőnő szerint a megrendelés feltételezett értéke 165 ezer euróval lehet drágább, mint a komp jelenlegi üzemeltetési költsége. Remišová szerint amikor a kompot az állami tulajdonban lévő Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat (SVP) működtette, az üzemeltetés éves költsége 490 670 euró körül mozgott. A jelenlegi magánvállalat 1 826 443 euróért üzemelteti évente a kompot, ami 1,3 millióval több, mint korábban. Az új közbeszerzés értéke viszont 1 992 000 euró, évente.

 

Az új megrendelés 165 ezerrel drágább

 

 hirdetes_810x300  

Az előző tender körül Remišová szerint rengeteg kérdés merült fel, abban az időben (2015) az OĽaNO-NOVA és a Most-Híd képviselői is lehetséges csalásra és jelentős túlárazásra gyanakodtak.

 

„A Vízépítő Vállalat állítja, hogy az új, nyilvános közbeszerzéssel szeretne pénzt spórolni. Ezért teljesen érthetetlen, hogy a megrendelés feltételezett értéke miért drágább 165 ezerrel, mint a jelenlegi üzemeltetés, amelyet rendkívül túlárazottnak tartunk.”

 

-mondta a képviselőnő. Egyúttal felszólította Solymos László (Most-Híd) közlekedésügyi minisztert, hogy magyarázza meg, miért kerül közel 2 millió euróba a megrendelés értéke. „Fennáll a gyanún, hogy az új közbeszerzést ismét ugyanaz a cég nyeri meg, és a jelenlegi állapothoz képest semmit nem spórolunk.”

 

A szerződés megszűnik

 

A Vajka és Keszölcés között járó kompot a Ponton City vállalat működteti. Az amerikai garázscég (amelynek tulajdonosai közt olyan vállalat is akad, amely az első Fico-kormány emissziós botrányában volt érintett) egyedüli pályázóként nyerte el a Vízépítő Vállalat 2015 februárjában kiírt 25 milliós komp-tenderét – úgy, hogy már előre legyártotta a kompot. Az ellenzék 2015-ben az ügy miatt már megpróbálta visszahívni Peter Žiga akkori környezetvédelmi minisztert.

 

Az ügyben a rendőrség is nyomozott, ám azt később leállították, mondván, hogy nem találtak törvénysértésre utaló jeleket.

 

A Vízépítő Vállalat múlt héten hirdette ki az új, nyilvános tendert a Vajka és Keszölcés közötti közlekedés megoldására. Daniel Kvocera igazgató szerint leginkább a kiadásokon szeretnének spórolni, a szolgáltatások javításával. A Ponton Cityvel kötött szerződés megszűnik. A társaság azonban jelezte, hogy nem fogja érvényesíteni a keletkezett kárra, szerződési bírságra vagy más pénzügyi vagy nem pénzügyi teljesítésre vonatkozó követeléseit.

 

SME , Körkép.sk
borítókép: cas.sk (illusztráció)

 

Kapcsolódó írásunk:

 

Komp helyett jobb és biztonságosabb megoldás. Áthidalnák a bősi felvízcsatornát

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!