Az új energiaárak március 1-jétől lépnek érvénybe, ám a kormányfő mégis meghagyta az embereknek, hogy tépjék össze a számláikat.

 

Sulík szerint Fico hazudott

 

A közép- és kelet-szlovákiai lakosok Robert Fico ajánlására összetéphették a magasabb energiaárakra kiállított számlákat. A miniszterelnök még január 23-án szólította fel erre a lakosokat.

 

 hirdetes_810x300  

„Kérem, csinálják a számlákkal ezt” mondta, majd széttépte a számlákat. Egyúttal jelezte, hogy az Árszabályozási Hivatal új  határozatot ad ki az energiaárakról.

 

Annak ellenére, hogy a miniszterelnök kijelentette, az energiaárak Közép- és Kelet-Szlovákiában január 1-jétől megváltoznak, az Árszabályozási Hivatal szóvivője szerint az új energiaárak csupán március 1-től lépnek érvénybe.

 

 „Amennyiben a fogyasztó nem ért egyet az előleg fizetésével, azt az energiaszolgáltatónak kell jelezni, akivel megegyezhetnek az előleg fizetését illetően egy más összegben. Ez az egész az ő megegyezésükön alapul. A szolgáltató a fogyasztót nem kérheti

olyan összeg kifizetésére, amivel a fogyasztó nem ért egyet”

 

mondta az Árszabályozási Hivatal szóvivője, Radoslav Igaz.

 

A SaS elnöke, Richard Sulík szerint Robert Fico hazudott, amikor azt állította, hogy az energiaárak már az év elejével változni fognak.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!