A cseh RegioJet társaság kibővíti a Kassa és Prága között közlekedő járatait. Vasárnaptól a nappali és az esti járat mellett egy harmadik is fog közlekedni. Az említett útszakaszon 10 euróért vásárolhatunk vonaljegyet.

 

A vállalat a Zólyom – Besztercebánya – Ruttka vonalon is megerősíti autóbuszjáratait. A Regiojet vezetője, Radim Jančura elmondása szerint Kassa és Prága között jelenlegi járataikkal az elmúlt évben 800 ezer ember utazott, idén pedig szeretnék elérni az egymilliós utasforgalmat.

 

A Kassa- Prága vonalon közlekedő vonatokat átlagosan 550 ember használja. A társaság ezért 14 szerelvényt helyez forgalomba, a 10 eurós ár és a magas kihasználtság mellett pedig nyereségesen tudnak működni. Hozzátették, hogy támogatási igény nélkül fognak közlekedni.

 

 hirdetes_400x285  

Szlovákia területén a sárga vonatok már megállnak Sároskőszeg, Igló, Poprád, Liptószentmiklós, Rózsahegy, Ruttka, Zsolna és Csaca állomásokon is. A társaság változtatása várható volt, ugyanis az állammal való vitájuk után januárban kivonultak a legforgalmasabbnak számító Pozsony – Kassa szakaszról.

 

Hospodárske Noviny
kép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!