A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség vizsgálótisztje kenőpénz elfogadásának bűncselekménye miatt vádemelést kezdeményezett egy 59 éves hivatalnok, Peter O. ellen, aki a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökségnél tevékenykedett. Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány sajtótájékoztatóján elmondta: a férfi két esetben követett el bűncselekményt.

 

Tibor Gašpar tájékoztatásából kiderült: az első esetben Peter O. még tavaly egy mezőgazdasági szövetkezet elnökétől kért bizonyos százalékot a számára elintézendő 835 ezer eurós támogatásból. „Később az összeget a támogatás 2 százalékban, tehát hozzávetőleg 16 ezer euróban határozta meg” – fejtette ki a rendőrfőkapitány hozzátéve: akkoriban a szövetkezet elnöke már együttműködött a rendőrséggel.

 

A rendőrfőkapitány hozzátette, a rendőrök február 22-én kibővítették a Peter O. elleni vádiratot. Januárban ugyanis egy vállalkozói szubjektumtól 146 ezer eurós támogatás közvetítéséért 3 ezer eurót kért. Februárban a számlájára érkezett az összeg. A rendőrség ez esetben a szubjektum képviselőjét, Tibor S. ellen is vádemelést kezdeményezett vesztegetés miatt. Amennyiben Peter O. bűnössége bebizonyosodik, háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

 

 hirdetes_810x300  

Forrás: teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!