A problémákkal küszködő Árszabályozási Hivatalt (ÚRSO) egy olyan személy vezetésére bíznák, aki hosszú évekig Robert Fico tanácsadóinak körét erősítette.

 

A kormánykoalíció még a törvényt is módosítaná Valkóért

 

Az Árszabályozási Hivatal egykori vezetőjét, Jozef Holjenčíket az egykori Szlovák Információs Szolgálat (SIS) vezérével, Ján Valkóval helyettesítenék– számol be minderről a vEnergetike.sk portál. Az aprócska problémát azonban az jelenti, hogy Valko nem felel meg a tisztségbe való kinevezéshez szükséges törvény által előírt feltételeknek.

 

 hirdetes_300x300  

Valko 2007 októberében a JAVYS vezérigazgatója majd igazgatótanácsának elnöke lett. Ezeket a tisztségeket 2011-ig látta el. A törvény ugyanakkor az ágazaton belüli, illetőleg az energiaszektori árképzésben, vagy energiapolitikai döntéshozatalban való legalább 10 éves szakmai gyakorlatot követel meg, amelyből az illetőnek legalább 5 évet vezető beosztásban kell eltöltenie. Valko ennek a követelménynek nem felel meg.

 

A vEnergetike.sk portál szerint azonban a kormánykoalíció kész módosítani a törvényt annak érdekében, hogy Valkót javasolhassa az Árszabályozási Hivatal igazgatói székébe. Az ÚRSO vezetőjét ugyanis a kormány javaslata alapján a köztársasági elnök nevezi ki, illetve váltja le. Valko állítólag Andrej Kiska államfő számára is elfogadható lenne.

 

Forrás: vEnergetike.sk

Nyitókép: SITA

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!