Pozsony megye önkormányzata szakértekezletet tart a Malomliget út és a Pozsonyligetfalut összekötő drótkötélpálya javaslatának ügyében. A szakértekezletre minden bizonnyal április első hetében kerülhet sor. A megye képviselői úgy vélik, hogy amennyiben a javaslatot elfogadják és megvalósításra kerül, akkor a felvonórendszer a pozsonyi tömegközlekedés része lehet.

 

Drótkötélpálya kötheti össze a Malomliget utat (Mlysnké nivy) Pozsonyligetfaluval (Petržalka). Az új tömegközlekedési eszközt az a vállalat építené, amelyik az új autóbusz-megálló felújítását  is végzi. Mivel a tervet rendkívül nagy visszhang és érdeklődés követte, ezért Pozsony megye önkormányzata szakértekezletet tart, ahol az érintett intézmények szakvéleménye kerül bemutatásra.

 

 „Hét éven belül a Malomliget út térségében negyvenezer ember fog élni és dolgozni. Az egész tervnek az a célja, hogy optimalizálja és integrálja a közlekedés különféle eszközeit. A magánbefektető megérdemli, hogy javaslatát egy szakértekezlet keretén belül mutassák be“

 

mondta Lucia Forman, a Pozsony megye önkormányzatának szóvivője.

 hirdetes_400x285  

 

Fotó: HB Reavis

 

Pozsony megye önkormányzata fontosnak tartja, hogy abban az esetben, ha a javaslatot elfogadják, és a drótkötélpályát kiépítik, akkor az a pozsonyi tömegközlekedés része legyen.

 

Körkép.sk

Nyitókép: čas.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!